Pan Cake :) łapcie przepis !

Written by Published in Bez kategorii

Pan cake bez proszku /syrop klonowy/mascarpone/świeże owoce
3 jajka
Mąka 0,5 szklanki
Mleko 200 ml
Cukier puder 1 łyżeczka
Syrop klonowy 2 łyżki
Olej do smażenia
Ulubione owoce
Masło do smażenia
1 łyżka mascarpone

Do miski wbij jedno jajko oraz dwa żółtka. Z pozostałych dwóch białek ubijamy pianę ( możesz dodać do
nich szczyptę soli aby szybciej się ubiły ) do jajek w misce wsypujemy mąke, cukier puder i mleko.
Mieszamy aż powstanie gęsta masa. Konsystencja, której szukasz przypomina świeży cement 😊 Ubitą

pianę z białek dodaj do masy. Patelnię ustaw na małym ogniu i rozgrzej tłuszcz. Z gotowej masy na
przykład przy pomocy łyżki nakładaj pan caki i smaż. Po około 2, 5 minutach przewróć go na drugą
stronę i dodaj masło na patelnię aby zapewnić maślany smak. Smaż kolejne 2,5 minuty. Na talerzu
rozsmaruj mascarpone i wyłóż na niego naleśniki. Posyp ulubionymi owocami i skrop syropem
klonowym.

 

 

 

Joanna Jakubiak

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *